FAQs: Mælke-reaktivitet

HVIS JEG TESTER POSITIVT FOR KOMÆLK, BETYDER DET SÅ, AT JEG ER LAKTOSE-INTOLERANT?
Nej. Laktose-intolerance er den manglende evne til at fordøje laktose – den største sukker der findes i mælk. Det er forårsaget af en mangel på enzymet lactase, som er produceret af cellerne der beklæder tyndtarmen.
HVAD ER LAKTOSE-INTOLERANCE?
Laktose-intolerance er den manglende evne til at fordøje laktose – den største sukker der findes i mælk. Det er forårsaget af en mangel på enzymet lactase, som er produceret af cellerne der beklæder tyndtarmen. Lactose er et disaccharid, hvilket betyder, at det er sammensat af to andre sukkere bundet sammen. For at lactose skal absorberes, skal det deles i de to mindre sukker efter lactase. Laktase aktiviteten er høj i babyer og aftager som mængden af ​​mælk i kosten falder. Nogle mennesker kan have meget lave lactase niveauer, men ikke har nogen symptomer. Årsagen til dette er ukendt. En laktose-tolerancetest, en brintpusteprøve, eller en surhed test er påkrævet for en klinisk diagnose.
HVAD ER SYMPTOMERNE PÅ LAKTOSE-INTOLERANCE?
Hvis niveauerne af lactaseenzym er lave eller fraværende, så vil en opdeling af lactose ikke forekomme, og fermenteringen opstår derfor ved bakterier i tyktarmen, der producerer symptomer såsom mavesmerter, oppustet mave, rumlen, forøget luft og diarré.
HVILKE ALTERNATIVER ER DER TIL KOMÆLK?
Der findes mange alternativer til komælk. Det kan du læse mere om i vores Support Guide, som ligger på vores ‘Test for fødevareintolerance’ på hjemmesiden.
HVIS JEG ELIMINERER KOMÆLKPRODUKTER FRA MIN KOST, FÅR JEG SÅ NOK KALK?
Se venligst vores Support Guide på ‘Test for fødevareintolerance’ her på hjemmesiden. Det er interessant at bemærke, at fødevarer såsom mandler, sojamel, paranødder og spinat indeholder mere calcium pr 100mg end sødmælk. Hvis du er bekymret for dine calciumniveauer, bedes du kontakte en ernæringsekspert for yderligere rådgivning.
HVAD ER DE VIGTIGSTE PROTEINER I MÆLK?
Den totale proteinkomponent af mælk er sammensat af talrige specifikke proteiner. Den primære gruppe af mælkeproteiner er caseiner. Alle andre proteiner, der findes i mælk er samlet under navnet valleproteiner. De vigtigste valleproteiner i komælk er beta-lactoglobulin og alfa-lactalbumin.

 

 

Genarrayt Diagnostic Laboratory

Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 Kbh Ø

+45 22920009