FAQs: Hvede-reaktivitet

JEG HAR TESTET POSITIVT FOR GLUTEN, MEN IKKE HVEDE. HVORFOR?
I vores tests er gluten adskilt fra de andre hvedeproteiner, da det kan isoleres under anvendelse af en alkoholekstraktion. De andre hvedeproteiner ekstraheres med en vandig opløsning. Derfor indeholder hvedeekstrakt ikke gluten, som andre proteiner, der findes i hvede, såsom frølagringsproteiner. Hvis du har antistoffer mod gluten, men ikke til andre proteiner, som findes i hvede, vil hvede ikke vise et positivt resultat. Tilsvarende, hvis du har antistoffer mod ikke-gluten-proteiner, vil hvede vise et positivt resultat, og i mangel af antistoffer mod gluten, vil gluten forblive negativ.
HVIS JEG TESTER POSITIV OVERFOR GLUTEN, BETYDER DET SÅ, AT JEG LIDER AF CØLIAKI?
Cøliaki er en intolerance over for gluten, som findes i hvede, rug og byg. Det påvirker cirka 1 ud af 1000 i Storbritannien og er en livslang betændelsestilstand i tarmkanalen. En positiv reaktion på gluten er ikke bekræftelse af Cøliaki.
JEG HAR FULDSTÆNDIGT ELIMINERET HVEDE FRA MIN KOST I MANGE MÅNEDER NU, OG EFTER EN RE-TEST, ER MINE IgG-NIVEAUER STADIG HØJE. HVORFOR?
Med tiden vil koncentrationen af ​​IgG-antistoffer mod den bestemte fødevare gradvist falde. Halveringstiden af IgG i blodet er cirka 23 dage. Dog kan antigener, der er blevet holdt i leveren langsomt frigives over flere måneder, hvilket resulterer i en vedvarende antistofproduktion. Niveauerne vil imidlertid falde gradvist og forhindre en ny eksponering.
JEG VED, AT JEG REAGERER PÅ HVEDE, OG HAR UNDGÅET DET I MÅNEDER NU, MEN DET VISTE SIG IKKE I TESTEN. HVORFOR?
Hvis du har undgået en bestemt fødevare i et par måneder, er det muligt, at antistof-niveauerne til den pågældende fødevare er reduceret til et niveau, der ikke kan påvises ved testen.
HVILKE ALTERNATIVER ER DER TIL HVEDE?
Der er mange alternativer til hvede. Se venligst Support Guiden på ‘Test for fødevareintolerance’ her på hjemmesiden.
HVAD ER DURUMHVEDE, OG HVORFOR HAR DET IKKE VIST SIG POSITIVT I TESTEN, NÅR HVEDE HAR?
Durumhvede og almindeligt hvede er forskellige arter af hvede. Durumhvede er meget hårdt og bruges normalt til at lave pasta. Proteinindholdet er forskelligt og derfor kan den ene vise sig positiv og ikke den anden. Mange mennesker oplever, at de godt kan tåle durumhvede, på trods af, at de tester positivt for hvede.

Genarrayt Diagnostic Laboratory

Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 Kbh Ø

+45 22920009