Om Fødevareallergi

Allergi er umiddelbar overfølsomhed over for forskellige stoffer. I modsætning til fødevareintolerance opstår den med det samme. Det er en overreaktion i immunsystemet. Når immunforsvaret danner antistoffer mod et antigen, opstår der en antigen/antistof-forbindelse i blodet. Denne er normalt ufarlig for organismen, men ikke altid. Sommetider overreagerer immunforsvaret. Det kan være en reaktion over for f.eks. græspollen eller fødevarer. Disse er normalt ganske harmløse.

Man bliver allergiker (overfølsom) når ens immunforsvar udløser nogle immunologiske reaktioner, som er skadelige over for vævene eller forstyrrer fysiologiske funktioner i kroppen.
Antigenet påvirker det specifikke immunsystem. Der produceres antistoffer, og en kædereaktion sættes i gang. Når immunforsvaret overreagerer, bliver reaktionen i kroppen kraftigere end nødvendigt, hvilket er en allergisk reaktion.

Se vores allergitestpakker her

Genarrayt Diagnostic Laboratory

Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 Kbh Ø

+45 22920009