Hvorfor teste?

Da vi lever i en industrialiseret verden, bliver vores helbred udsat for flere forskellige udfordringer end på vores bedsteforældres tid. Tidligere var infektionssygdomme den hyppigste dødsårsag. I dag er det cancer, diabetes, hjertesygdomme og andre sygdomme, som er forbundet med kost og livsstil.
Den mad, der er den “sundeste” for de fleste, kan være “forkert” for andre og fremprovokere betændelse og gener.

Mange videnskabelige opdagelser har vist, hvordan fødevarer påvirker vores immunsystem og stofskifte. Påvirkningen sker i sådan en grad, at det kan både være gavnligt og skadeligt for helbredet. Ved moderne sygdomme sker der en kronisk aktivering af immunsystemet, og vi får kronisk (vedvarende) betændelse eller inflammation. Fødevarerne spiller ofte en stor rolle og har derfor stor betydning for vores helbred.
Hippocrates sagde “lad kosten være din medicin og medicinen være din kost”.

Sådan gør du noget ved din fødevareallergi og -intolerance

Når man har besluttet sig for at finde årsagen til ens symptomer, kan man få testet blodet for at bestemme hvilke fødevarer, man er allergisk eller intolerant overfor. Hos Genarrayt Diagnostic Laboratory, som er et uafhængigt laboratorium, laver vi en blodanalyse og udarbejder efterfølgende en detaljeret rapport og en kostplan, der er nem at følge. Det er således en totalløsning.
En måde at slippe af med dine allergier og intolerancer på, er ved at gå på en eliminerings- eller rotations kur. På en elimineringskur skal man udelukke problematiske fødevarer fra sin kost i 12 uger eller mere. Hvis du efterfølgende får symptomer, er du sandsynligvis stadig intolerant overfor den pågældende fødevare og bør undgå at spise den i mindst 3 måneder, hvorefter du kan prøve igen. Hvis du gør dette to gange og stadig reagerer dårligt på fødevaren, bør du undgå den i et helt år, før du kan prøve at spise den normalt igen.
En rotationskur kræver, at du ikke spiser fødevarer fra den samme genetiske familie to gange inden for fire dage. For eksempel skal du, hvis du spiser tomater om mandagen ikke spise det igen før om fredagen. En ægte rotationskur kræver, at fødevarerne grupperes efter taksonomisk eller genetisk relation (f.eks. plantefamilier, natskygge), så du ikke gentagende gange stimulerer din system med fødevarer af den samme genetiske familie.
Ved hjælp af vores kostplan kræver det næsten ingen øvelse i at planlægge og administrere en rotationsdiæt ordentligt.
 Genarrayt kan teste op til 221 fødevarer ved hjælp af en simpel blodprøve. Du får resultatet efter 2 dage. Du kan starte med den lille pakke 60 almindelige fødevarer og derefter udvide til 120 eller 221, ligesom du kan vælge vegansk eller vegatarisk test.

Du får en detaljeret dokumentation af resultaterne: din individuelle diagnose, en patienthåndbog der indeholder baggrundsinformation om Genarrayt 221.

Hvis du ønsker at få foretaget en Genarrayt-test, skal du enten henvende dig til os, så vi kan tage en blodprøve i vores laboratorium, eller få din læge, terapeut eller en sygeplejerske til at tage en blodprøve. Du kan også tage den i dit eget hjem. Vi sender et blodsamlingskit til dig med posten indeholdende en udførlig instruktion. Efter du eller din læge/terapeut har sendt blodprøven til os, vil den blive testet af vores eksperter i vores laboratorium på Østerbro i København.
Efter  2 dage (i DK) ligger resultatet klar hos os/din terapeut med en forklaring af testresultaterne og yderlige dokumenter.

Genarrayt Diagnostic Laboratory

Symbion Science Park
Fruebjergvej 3
2100 Kbh Ø

+45 22920009